Sleutelen aan je wagen; het is je favoriete hobby of je hebt er een bloedhekel aan. Een tussenweg is er niet. Ben jij de persoon die ervan geniet om onder je auto te liggen en zelf kleine herstellingswerken te doen? Of ben jij de tegenpool die zijn auto nog het liefst zou laten voltanken door iemand anders? Hoe je er ook tegenover staat, sommige dingen moet je hoe dan ook zelf doen. Stel je maar eens voor dat je een lekke band rijdt wanneer je net ergens “in the middle of nowhere” bent. Dan is het wel zo handig dat je zelf je band kunt vervangen. Hier lees je hoe je als een volleerde garagist aan de slag kunt gaan met je auto.

Hoog en droog

Wanneer je aan je auto gaat sleutelen of een band moet vervangen, is het handig als je je wagen wat kunt optillen. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, want een gemiddelde auto weegt al snel zo’n 1200 kilogram. Dat krijg je niet zomaar zelf in de lucht. Met een autokrik gaat dit echter als een fluitje van een cent. Dat wil niet zeggen dat alleen een autokrik volstaat wanneer je onder de auto wil gaan liggen. Wanneer je dat van plan bent, moet je, naast je autokrik, ook assteunen onder je voertuig plaatsen. Alleen op die manier kun je veilig aan de slag gaan. Ook voor zwaardere voertuigen bestaat er een aangepaste autokrik. Dit soort krik moet natuurlijk zwaarder en steviger zijn dan een standaard krik. Daarom staat hij op wieltjes, zodat je hem gemakkelijk kunt verplaatsen.

Sleutelen als een pro

Nu je auto wat hoger staat en jij er veilig plaats onder kunt nemen, kan het echte werk beginnen. Natuurlijk heb je daar de juiste materialen voor nodig. Met een dopsleutelset kom je al heel ver. Zo’n set vol dopsleutels biedt je alleen maar voordelen. Zo is ze handig voor elke doe-het-zelver die aan het preciezere werk wil beginnen. Verder bestaat een dopsleutelset uit dopsleutels van hoogwaardig materiaal met een lange levensduur. Elk stuk gereedschap voelt solide aan en ligt prettig in je hand. Bovendien zijn de handgrepen voorzien van extra grip waardoor je meteen veel kracht kunt zetten terwijl je aan het werk bent. Wat zo’n dopsleutelset extra handig maakt, is het feit dat ze niet enkel uit dopsleutels en een ratel bestaat, maar ook uit andere hulpstukken, zoals een cardangewricht, een schuifgreep en twee verlengstukken. Zo kun je overal gemakkelijk bij. Of je nu een zelfverklaard klusjesman of een ware professional bent, zo’n dopsleutelset komt altijd van pas. Bovendien kun je ze, net als een degelijke autokrik, gemakkelijk online bestellen. De spullen worden gratis bij je thuis bezorgd en je geniet van twee jaar garantie.